Kræft hoteller til Kinas sundhedspleje elendighed

Den syge sælge deres hjem til at komme her.

En lurvet række af to-etagers bygninger i vest Beijing, et par hundrede meter fra en af Kinas top kræftbehandling og forskning hospitaler, de hus enorme lidelser.

Kendt lokalt som “kræft hoteller,” de giver en billig, midlertidig indkvartering for hundreder af patienter i et land, hvor en kræftdiagnose kan være økonomisk, såvel som fysisk, ødelæggende.

Om natten kan Hulken af smerte høres som patienter tempo gangene hærget med smerte. Langt fra hjemmet, de kommer til at søge behandling, som de mener er utilgængelig i Kinas landdistrikter bagland og mindre byer.

cancer-lambert_2469736b“Jeg troede, jeg skulle til at kollapse, da jeg hørte nyheden,” siger Liu Dajiang, der bekymrer sig for sin kone.

De har brugt en af de beskedne gæstehuse som et sted at vente på kemoterapi, kirurgi og strålebehandling på det nærliggende hospital, da hendes diagnose med livmoderhalskræft i september 2014.

Der er ingen pleje i deres logi, men et fælles køkken giver dem mulighed for at leve billigt, samt tegne støtte fra lidelsesfæller.

“Ingen kunne ordne hendes sygdom i et lille sted,” sagde Liu sin kystnære hjemby nord for Beijing.

Grumme kræfttilfælde

Verdenssundhedsorganisationen siger kræfttilfælde i Kina vokser “vildt”, med 2,2 millioner mænd og kvinder, der dør af kræft hvert år – hvoraf mange kan forebygges. Lungekræft er den mest almindelige cancer diagnosticeres hos mænd, brystkræft for kvinder.

Bernhard Schwartlander, WHO repræsentant i Kina, fortalte CNN, at hotellerne kræft, der er dukket op omkring velrenommerede hospitaler i mange større byer er en reaktion på svagheder i Kinas sundhedssystem – de fleste patienter ikke har overkommelig adgang til god kvalitet kræftbehandling tæt til hvor de bor, siger han.

Kræftbehandling kan være meget dyrt, og omkostninger er utilstrækkeligt dækket af grundlæggende sygesikring, sagde han.

“Betaler ud af lommen for kræftlægemidler kan være en stor økonomisk belastning for fattige husholdninger i landdistrikterne.”

“Derfor er der en alvorlig risiko for, at for mange mennesker, kan en kræftdiagnose være økonomisk katastrofale -. Og skub en husstand i fattigdom”

Selv om de fleste amtslige sygehuse har kræft diagnose og behandling kapacitet, nogle mennesker tror, at kvaliteten af pleje er bedre i byerne, siger han.

Men deres beslutning om at tage til prestigefyldte hospitaler var ikke altid den bedste fremgangsmåde, tilføjede han.

Den reelle kvalitet af pleje, når ting som ventetider tages i betragtning, er ikke altid bedre – selv om nogle sjældne kræftformer kun kan behandles af specialister i større byer, siger han.

Rummet lejet af Liu har to senge, og ingen ekstra møbler bortset fra en tv-stativ. Liu kone lægger i sengen med lukkede øjne, selv om fjernsynet er tændt. Hun ønsker ikke at tale med journalister.

“Hun er meget svag,” forklarede han. “Hun får sjældent ud af sengen. Jeg kun gå med hende rundt i nabolaget.”

Tales of ulykke

Meng ejeren af hotellet, sagde han har mødt mange patienter, der solgte huse til at finansiere deres medicinske behandling.

“De fleste af dem bliver helbredt, men andre aldrig kommer tilbage (fra hospitalet),” sagde Meng, der afviste at give sit fulde navn.

I 2010 Meng lejet bygningen og renoveret det ind i en 70-værelses hotel, med 10 fælles badeværelser.

“Patienterne har brug for kosttilskud,” sagde han. “De kan gøre, hvad de gerne vil spise her. De kan ikke gøre det med jævne hoteller.”

Han sagde hans gæster fik sammen godt og aldrig kæmpe over trivielle ting. “De har alle smerter, så de forstår hinanden godt.”

Meng siger, at han har hørt utallige historier om ulykke og jammer.

“Det forsinker tingene når alle betror til mig,” siger han. “Men hvordan kan jeg ikke lytte og forstå?”
Mange finder selv bruger længere på hans hotel, end de først troede – ventelister til behandling er lange.

En mand, der afviste at give sit navn, sagde han havde opholdt sig på Meng hotel i næsten to måneder med sin kone og datter.

Han kom til Beijing efter at have en tumor fjernet fra sin kæbe i hans hjemby Jilin og har siden modtaget strålebehandling på Beijing Cancer Hospital.

Lung-Cancer-Symptoms

Han sagde, at han mener, behandlingen maskiner var bedre end i sin hjemby, men er blevet skuffet over niveauet for pleje. Han brugte 70,000 dollars, da han blev diagnosticeret.

“Alle ønsker at få en god læge, men du ikke rigtig ved, om de er nyttige,” sagde han. “Min læge ikke engang ønsker at spilde ånde taler til mig.”

“Det har kostet mig 15.000 yuan til bare registrere, endsige behandling gebyr,” sagde han. “Det dræbende mig.”

Liu kone har bare endnu session røntgenfotografering, før hun kan forlade kræft hotellet og gå hjem. Men parret kan kun tænke på $ 30,000 de nu skylder efter at låne til at betale for hendes lægebehandling og leveomkostninger under deres tid i Beijing.

Liu sagde, at han havde brugt til at køre en lille virksomhed, men måtte stoppe efter hans kone blev syg.

Ligesom de fleste mennesker i Hotellet, Liu køber dagligvarer og kokke af ham selv for at spare penge.

“Vi er nødt til at tælle hver en krone,” siger han. “Vi bønder har ikke råd så høje udgifter til lægebehandling.”